Orlík a rekreační plavba

Po překonání přehrady se otevře lodím krásně členitá vodní plocha, na jejíchž březích stojí dvě historické památky. Uprostřed vodního díla je to zámek Orlík, ke konci pak hrad Zvíkov. Cestou k nim se nabízí hned několik možností návštěvy břehu. První, téměř na dohled od přehrady, je známé turistické centrum Trhovky. Obrovský autokemp se Sport hotelem, několik restaurací, obchodů a stánků se vším možným skýtá možnost nákupů zásob či zábavy pro menší členy posádky. Je zde také první molo čítající čtrnáct stání, jež poskytuje možnost komfortního zakotvení. Při jeho obhlídce nemůžete nevidět informační tabuli s výzvou, abyste po zakotvení kontaktovali správce kempu na uvedeném telefonním čísle. Vybral jsem si jedno ze čtyř volných míst a zakotvil jsem. Všechna stání u mola jsou rezervována pro trvale kotvící lodě, je tedy jedno, kde se vyvážete. Správce kempu vám hned po telefonu dá najevo, že nejste vítanými hosty, ale na kratší dobu vás kotvit nakonec nechá. Musíte ho však hned navštívit a zaplatit. Já jsem nahlásil hodinovou zastávku na nákup a občerstvení, za kterou jsem zaplatil taxu z parkovacího ceníku pro autobusy, tedy 100 Kč. Není to naštěstí hodinový, ale jednorázový poplatek. Pokud se nenecháte rozladit poněkud nevstřícným přijetím, máte k dispozici celý areál kempu, kde najdete vše potřebné.

My jsme brzy pokračovali v plavbě proti proudu a hledali další možnosti vyvázání. Oba břehy nabízejí mnoho míst s povoleným kotvením, ta jsou však vesměs obsazena hausbóty nebo trvale kotvícími loděmi na bójích.

Odesláním příspěvku do diskuse souhlasím s jeho zobrazením na serveru, a to i v redakčně zkráceném či upraveném znění.

Redakce nenese odpovědnost za obsah vkládaného příspěvku. Vyhrazuje si však právo i bez udání důvodu příspěvek upravit či odstranit.

Hledáte nejbližší místo, kde si můžete Yachting revue koupit? Zadejte Vaše PSČ:

PSČ:

Elektronická verze